Home » Clubnieuws » Justine Henin gaat opnieuw samenwerken met Carlos Rodriguez

Justine Henin gaat opnieuw samenwerken met Carlos Rodriguez

Justine Henin gaat opnieuw samenwerken met Carlos Rodriguez

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het droomduo Henin-Rodriguez slaat de handen opnieuw in elkaar. De ex-coach van Henin wordt vanaf 28 juni sportief directeur van de Justine Henin Academy. Dat is vanochtend aangekondigd op een persconferentie.

De komst van Rodriguez past in de wens van Henin om een uitstekende tennisopleiding te bieden aan alle spelers, ongeacht hun niveau. Met meer dan 30 jaar ervaring in tennis op hoog niveau zal Rodriguez streven naar de ontwikkeling en implementatie van sportpedagogie en het werken op het veld met spelers en coaches. Op die manier wil de academie zich beter positioneren in de opleiding van tennissers in België en Europa.

“Ik ben erg blij om lid te worden van de Justine Henin Academy en Justine te vinden in een ambitieus gemeenschappelijk project”, aldus Rodriguez. “Deze functie beantwoordt volledig aan mijn verwachtingen en ambities. Door het menselijke aspect van de academie kan ik de functie van sportief directeur en coach combineren, een baan die mij nauw aan het hart ligt.”

“Ik zal voornamelijk optreden op het veld. Voor Justine en mij is het essentieel dat alle jonge spelers van de academie en de coaches kunnen profiteren van mijn kennis en ervaring. Justine zal ook haar aanwezigheid versterken dor wekelijks deel te nemen aan trainingen en haar ervaringen te delen in de vorm van workshops. Het zal een echte unieke bijdrage zijn voor onze spelers”, gaat Rodriguez verder.

Na een samenwerking van meer dan 15 jaar, slaan Henin en Rodriguez dus opnieuw de handen in elkaar. “Carlos en ik zijn altijd voorstander geweest van een eenvoudige aanpak van dichtbij”, vertelt Henin. “Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat spelers de beste kans hebben om hun sportieve doelen te halen als zij zich op menselijk en persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. Deze aanpak heeft bijgedragen tot ons gezamenlijk succes. Ons doel is dat het geïmplementeerd wordt in de academie, door het volledige team.”

Carlos Rodriguez zal zijn functie opnemen vanaf 28 juni. De Belg van Argentijnse afkomst werkte eerder tien jaar bij de Franstalige tennisvereniging, alvorens hij van 1995 tot 2011 de coach was van Justine Henin. Tijdens deze periode won Henin zeven Grand Slams en was ze de nummer één ter wereld. Na haar pensioen, werd Rodriguez onder meer coach van Na Li en Amanda Anisimova.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws