Home » Geen categorie » Juszczak verrast eerste reekshoofd in Italië

Juszczak verrast eerste reekshoofd in Italië

Juszczak verrast eerste reekshoofd in Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Loïc Juszczak (ATP-1 387) heeft persoonlijk het ITF-toernooi van Santa Margharita Di Pula (Italië; $ 10 000) onthoofd. Vanuit de kwalificaties rekende hij in de eerste ronde af met het eerste reekshoofd.

Juszczak, 19, bouwt sinds vorig jaar aan de weg richting top van het mannentennis. Daar horen veel kwalificatiewedstrijden bij en tot nu had Juszczak nog niet veel succes gekend in die kwalificaties. In zijn negende toernooi van het jaar was het slechts de tweede keer dat hij de hoofdtabel bereikte (de eerste keer was hij rechtstreeks geplaatst). Maar in Italië wist hij dus al twee matchen winnend af te sluiten voordat hij op de hoofdtabel terecht kwam.

Op die main draw was de loting hem echter niet goed gezind. Met de Nederlander Scott Griekspoor (ATP-317) kreeg hij namelijk meteen het eerste reekshoofd voorgeschoteld. De kwalificatiepartijen hadden Juszczak echter al opgewarmd en dus was het tegen alle verwachtingen in de Belg die het best uit de startblokken schoot: 3-0. Griekspoor liet echter niet begaan en leek de match via 3-4 te gaan kantelen. Juszczak stak nog een tandje bij en liet de Nederlander zijn comeback niet bekronen. Met opnieuw drie games op rij pakte hij de eerste set: 6-4.

Aanvankelijk ging het daarna gelijk op in de tweede set, maar bij 3-3 vond Juszczak opnieuw extra energie om door te drukken. Met nog eens drie games op een rij pakte hij ook de tweede set (6-3) en zo ook de scalp van Griekspoor.

Door deze knappe overwinning mag Juszczak zich nu opmaken voor een tweede ronde partij tegen Vadim Alekseenko (ATP-700), een Oekraïner. Het wordt de eerste onderlinge ontmoeting.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws