Home » Geen categorie » Kanepi krijgt geen vergoeding en zegt af voor Fed Cup wegens ziekte

Kanepi krijgt geen vergoeding en zegt af voor Fed Cup wegens ziekte

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Er is wrevel in de Fed Cup-ploeg van Estland. Kaia Kanepi (WTA-66) heeft afgezegd voor het duel deze week met ziekte als reden. De echte reden is een dispuut over de (hoogte van de) vergoeding. 

Ook in de Fed Cup-ploeg van Estland is het hommeles. Kanepi, kwartfinaliste op de US Open vorig jaar en voormalig nummer 15 van de wereld, heeft afgezegd voor de Fed Cup ontmoeting deze week. Estland neem het in groep één van de Euro/Afrika zone op tegen het Verenigd Koninkrijk en Portugal. Kanepi vroeg een vergoeding van 100 000 euro als voorwaarde om mee te doen, voor haar en haar entourage.

De Estse federatie ging niet akkoord en daardoor zegde Kanepi af wegens ziekte. Die beslissing viel slecht bij de Estse ploeg en het valt af te wachten wat hier de gevolgen van zijn. Spelers krijgen meestal wat prijzengeld bij goede resultaten in de Fed Cup of Davis Cup, maar de hoogte ervan is niet bekend. Er is normaal gezien geen sprake van startgeld, maar de federatie vergoed de onkosten van de speelsters.

koen

koen

MEER NIEUWS