Home » Brussels Open » Kanepi wint Brussels Open

Kanepi wint Brussels Open

Kanepi wint Brussels Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Brussels Open van 2013 zit er nu definitief op. Alle wedstrijden zijn gespeeld en de winnaressen zijn bekend. In het enkelspel werd het de Estse Kaia Kanepi (foto), in het dubbelspel het duo Groenefeld – Peschke.

Al bij al werd het nog een geslaagde laatste dag met zelfs af en toe zon. Onder die zon hadden de Duitse Groenefeld en de Tsjechische Peschke niet al te veel moeite om de finale van het dubbelspel te winnen. Met 6-0 en 6-3 waren ze een maatje te groot voor het duo Peer – Dabrowski.

Ook in het enkelspel leek de wedstrijd niet echt spannend te worden. De Estse Kaia Kanepi was in de eerste set oppermachtig en snelde naar een 6-2-winst. Ook in de tweede set leek de Chinese Shuai Peng, het achtste reekshoofd, niet veel in de pap te brokken te hebben. Bij 5-2 leek de prijsuitreiking elk moment te kunnen beginnen, maar net op dat moment sloeg de motor van Peng in gang. Ze deed een “Jamie Hamptonneke” en kwam helemaal terug tot 5-5. Kanepi had ondertussen haar zenuwen afgeschud en zette nog een laatste spurtje in om de wedstrijd alsnog binnen te halen. Het derde matchpunt was het goede: 7-5.

“Kaia Kanepi wint de Brussels Open-kroon. Het is Kanepi’s vierde WTA-titel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws