Home » Grand Slam » Australian Open » Karlovic breekt records in Melbourne

Karlovic breekt records in Melbourne

Karlovic breekt records in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ivo Karlovic (ATP-21) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De Kroaat had echter meer dan 5 uur en maar liefst 84 games nodig om de Argentijn Horacio Zeballos (ATP-69) te verslaan.

De slijtageslag in de eerste ronde tussen Karlovic en Zeballos duurde 5 uur en 15 minuten, de Kroaat trok met 6-7 (6/8), 3-6, 7-5, 6-2 en 22-20 aan het langste eind. Met 84 games breekt de wedstrijd het record van de partij tussen Andy Roddick en Younes El Aynaoui in 2003 in Melbourne, die 83 games duurde. Absolute recordhouders zijn nog steeds John Isner en Nicolas Mahut met 183 games in Wimbledon in 2010.

De match is tevens de tweede langste wedstrijd ooit in Melbourne, na de finale van 2012 tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal die 5 uur en 53 minuten duurde. Karlovic sloeg ook 75 aces, het vorige record op de Australian Open bedroeg 51 aces en stond op naam van Joachim Johansson.

In de tweede ronde moet Karlovic het opnemen tegen de Australiër Andrew Whittington (ATP-190). In de derde ronde wacht mogelijk een duel met David Goffin (ATP-11).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws