Home » Geen categorie » Keelontsteking dwingt Vandorpe tot opgave op Junior Masters

Keelontsteking dwingt Vandorpe tot opgave op Junior Masters

Keelontsteking dwingt Vandorpe tot opgave op Junior Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Junior-2) zou vandaag starten aan zijn eerste wedstrijd op de Cruyff Foundation Wheelchair Tennis Junior Masters in Tarbes, maar als gevolg van een keelontsteking moest hij vanmorgen opgeven. Hij hoopt morgen nog in het dubbelspel te kunnen aantreden.

Op het prestigieuze jeugdtoernooi van Les Petits As in het Franse Tarbes, start vandaag de Cruyff Foundation Junior Masters, het officieuze wereldkampioenschap rolstoeltennis bij de junioren. De 15-jarige Vandorpe, die als eerste reekshoofd deelneemt aan het toernooi, was dinsdag afgereisd om zich ter plaatse voor te bereiden. Vandaag zou hij aantreden voor zijn eerste poulewedstrijd tegen de Braziliaan Jucelio da Silva Torquato (ITF Wheelchair Junior-6), maar vannacht kreeg Vandorpe een aanval van hoge koorts en moest hij de wedstrijd en het enkeltoernooi aan zich voorbij laten gaan. Vanochtend had de plaatselijke arts vastgesteld dat hij een keelontsteking had en dat hij niet kon spelen. Uiteraard een grote teleurstelling voor de jonge Nielenaar, want hij was vol ambitie naar Tarbes getrokken. Vorig jaar verloor hij in de halve finale van het toernooi en nu hoopte hij op een plaats in de finale.

Dubbeltitel verdedigen

Vorig jaar won hij het dubbelspel aan de zijde van de Spanjaard Martin de la Puente en verdedigen ze dit jaar de titel. “Indien Jef snel recupereert, kan hij morgen misschien nog dubbelen”, vertelde Leo Vandorpe, de papa van Jef. Hopelijk is hij dus snel aan de beterhand en kan hij zijn wereldtitel in het dubbelspel toch nog verdedigen en verlengen!

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws