Home » Geen categorie » Kempen blijft winnen in dubbelspel

Kempen blijft winnen in dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Djibouti ($ 10 000) heeft Magali Kempen zich in het dubbelspel geplaatst voor de halve finale. In het enkelspel sneuvelde ze in drie sets tegen het eerste reekshoofd.

De 17-jarige Kempen (WTA-D-456) behaalde vorige week nog haar vierde dubbeltitel van het seizoen, samen met de Britse Francesca Stephenson (WTA- D- 802). Deze week vormt onze landgenote in het Afrikaanse Djibouti een duo met de Chinese Xi-Yao Wang (WTA-D-449). Kempen en Wang zijn de eerste reekshoofden in het dubbelspel en versloegen in de kwartfinale gemakkelijk het Amerikaanse-Zuid-Afrikaanse duo Alexandra Riley en Warona Mdlulwa. Ze triomfeerden met 6-2 en 6-1. In de halve finale wacht een duel tegen een Kroatische duo.

In het enkelspel moest Kempen (WTA-976) in de tweede ronde het onderspit delven tegen de 18-jarige Britse Harriet Dart (WTA-476), het eerste reekshoofd. De 17-jarige Belgische won verrassend de eerste set met 6-4 maar ging daarna strijdend ten onder. Ze verloor de tweede en derde set met 6-3 en 6-1 maar mag terugblikken op een knappe match.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS