Home » Geen categorie » Kempen en Liebens stoten door naar kwartfinale in Helsinki

Kempen en Liebens stoten door naar kwartfinale in Helsinki

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Magali Kempen (WTA-634) en Klaartje Liebens (WTA-414) hebben de kwartfinale bereikt van het ITF-toernooi van Helsinki (Finland, $ 10 000). In het dubbelspel staat Kempen (WTA D-676) aan de zijde van de Nederlandse Kelly Versteeg (WTA D-432) in de halve finale.

Derde reekshoofd Liebens moest in de tweede ronde aan de bak tegen de 18-jarige Deense kwalificatiespeelster Frederikke Svarre (NR). Onze 20-jarige landgenote pakte de eerste set met 6-2, maar moest set twee met 2-6 aan de Deense laten. In een spannende derde set moest Svarre bij 5-4 serveren om in de wedstrijd te blijven. Liebens ging echter door de opslag van de Deense en plaatste zich zo bij de laatste acht. In de kwartfinale strijdt Liebens tegen de Estse Valeria Gorlats (WTA-1197), die het Zwitserse zesde reekshoofd Tess Sugnaux (WTA-578) versloeg.

Zevende reekshoofd Kempen moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Russische kwalificatiespeelster Natalia Belova (NR). Onze landgenote begon goed aan de partij en won makkelijk set één met 6-2. In de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, uiteindelijk trok Kempen met 6-4 aan het langste eind. In de kwartfinale moet onze landgenote het opnemen tegen Caroline Werner (WTA-947) die het tweede reekshoofd Kathinka Von Deichmann (WTA-411) naar huis stuurde.

In het dubbelspel bereikte Kempen (WTA D-676) de halve finale aan de zijde van de Nederlandse Kelly Versteeg (WTA D-432), ze verloren amper één game tegen een Fins duo in de kwartfinale. In het duel om een finaleticket nemen ze het op tegen de Duitse Nora Niedmers (WTA D-504) en Alena Tarasova (WTA D311).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS