Home » Geen categorie » Kempen klopt vierde reekshoofd in Djibouti

Kempen klopt vierde reekshoofd in Djibouti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Magali Kempen (WTA-985) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi van Djibouti ($ 10 000). Ze versloeg verrassend het Amerikaanse vierde reekshoofd Alexandra Riley (WTA-761).

Deze week is de 17-jarige Kempen afgereisd naar Oost-Afrika, ze vertoeft in het kleine land Djibouti. In de gelijknamige hoofdstad speelt ze als achtste reekshoofd een ITF-toernooi. Kempen moest het in de kwartfinale opnemen tegen de 23-jarige Riley, het vierde reekshoofd in Djibouti. De jonge Belgische was duidelijk de underdog tegen Riley maar dit was in de match niet te zien. Kempen ging met 6-1 en 6-3 vlot voorbij Riley en treft nu in de halve finale het tweede reekshoofd, de 19-jarige Hongaarse Naomi Totka (WTA-556).

In het dubbelspel zette Kempen (WTA-D-459) ook een sterke prestatie neer. Samen met haar Britse dubbelpartner Francesca Stephenson (WTA-D-782) bereikte ze de finale in Djibouti. Ze versloegen in de halve finale opnieuw de Amerikaanse Riley (WTA-D-666) met haar Britse partner Harriet Dart (WTA-D-452). Kempen kan in Djibouti al haar vierde dubbeltitel van 2014 behalen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS