Home » Geen categorie » Kempen klopt vierde reekshoofd in Djibouti

Kempen klopt vierde reekshoofd in Djibouti

Kempen klopt vierde reekshoofd in Djibouti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen (WTA-985) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi van Djibouti ($ 10 000). Ze versloeg verrassend het Amerikaanse vierde reekshoofd Alexandra Riley (WTA-761).

Deze week is de 17-jarige Kempen afgereisd naar Oost-Afrika, ze vertoeft in het kleine land Djibouti. In de gelijknamige hoofdstad speelt ze als achtste reekshoofd een ITF-toernooi. Kempen moest het in de kwartfinale opnemen tegen de 23-jarige Riley, het vierde reekshoofd in Djibouti. De jonge Belgische was duidelijk de underdog tegen Riley maar dit was in de match niet te zien. Kempen ging met 6-1 en 6-3 vlot voorbij Riley en treft nu in de halve finale het tweede reekshoofd, de 19-jarige Hongaarse Naomi Totka (WTA-556).

In het dubbelspel zette Kempen (WTA-D-459) ook een sterke prestatie neer. Samen met haar Britse dubbelpartner Francesca Stephenson (WTA-D-782) bereikte ze de finale in Djibouti. Ze versloegen in de halve finale opnieuw de Amerikaanse Riley (WTA-D-666) met haar Britse partner Harriet Dart (WTA-D-452). Kempen kan in Djibouti al haar vierde dubbeltitel van 2014 behalen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws