Home » Nieuws » Kempen knokt zich naar halve finale in Monastir

Kempen knokt zich naar halve finale in Monastir

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Magali Kempen (WTA-417) blijft sterk bezig op het ITF-toernooi van Monastir (Tunesië, hardcourt, $ 15 000). Ze stootte in een driesetter door naar de laatste vier.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de kwartfinale moest tweede reekshoofd Kempen aan de bak tegen zesde reekshoofd Anastasia Pribylova (WTA-565). Onze landgenote won de eerste set met 6-2 maar haar tegenstandster kwam met 6-3 langszij. In de beslissende derde set pakte Kempen met 6-4 de zege.

Kempen speelt in de halve finale tegen het Roemeense vierde reekshoofd Ilona Georgiana Ghioroaie (WTA-497). Eerder verloor  onze 20-jarige landgenote Clara Vlasselaer (WTA-1046) in de eerste ronde tegen Lola Radivojevic (Geen Ranking).

In het dubbelspel was er ook succes voor de Belgen. Vlasselaer (WTA D-1509) plaatste zich samen met Adithya Karunaratne (WTA D-1140) voor de halve finale. Vlasselaer en Karunaratne klopten in de kwartfinale de topreekshoofden. Kempen (WTA D-520) staat in een Belgisch team samen met Chelsea Vanhoutte (WTA D-657) ook in de halve finale van het dubbeltoernooi.

Chelsea Vanhoutte - © Chelsea Vanhoutte (Twitter)
Chelsea Vanhoutte – © Chelsea Vanhoutte (Twitter)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS