Home » Geen categorie » Kempen knokt zich naar titel in ITF-El Kantaoui

Kempen knokt zich naar titel in ITF-El Kantaoui

Kempen knokt zich naar titel in ITF-El Kantaoui

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen (WTA-1 025) heeft zondag het ITF-toernooi van El Kantaoui (Tunesië, $ 10 000) op haar naam geschreven. “Ik ben blijven knokken tot het einde”, vertelt ze in een reactie aan Tennisplaza België.

In de finale kwam Kempen tegenover haar dubbelpartner, de Française Josephine Boualem (WTA-597), te staan. Geen makkelijke opdracht. Boualem staat niet enkel dubbel zo hoog op de wereldranglijst, ze is ook linkshandig. “En dat is altijd wennen”, liet Kempen voor de wedstrijd nog optekenen. De Belgische, die pas onlangs opnieuw begon te tennissen na een polsblessure, bulkte wel van het vertrouwen. In de halve finales maakte ze nog in twee sets komaf met het eerste reekshoofd, Manon Arcangioli (WTA-276) uit Frankrijk: 6-3 en 6-2.

Ook in de eerste set van de finale haalde Kempen verschroeiend uit: 6-2. In set twee kantelde de wedstrijd echter en Boualem smeerde de Belgische op haar beurt enkele breaks aan: 6-1. De derde en beslissende set leverde een thriller op, maar uiteindelijk had Kempen aan één break voldoende om haar eerste ITF-titel binnen te rijven: 6-4.

“Er stond erg veel wind en dat was in haar voordeel. Makkelijk spelen was het dus allesbehalve”, reageert Kempen bij Tennisplaza België. “Ik heb niet m’n beste tennis kunnen bovenhalen, maar mentaal ben ik blijven knokken tot het einde. Ik ben superblij met deze titel én met mijn comeback”, schittert ze.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws