Home » Geen categorie » Kempen maakt comeback in Luxemburg, Minnen, Boeykens en Boev naar tweede ronde

Kempen maakt comeback in Luxemburg, Minnen, Boeykens en Boev naar tweede ronde

Kempen maakt comeback in Luxemburg, Minnen, Boeykens en Boev naar tweede ronde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen (WTA-1 006) heeft na een half jaar blessureleed haar comeback gemaakt op het ITF-toernooi van Petange in Luxemburg ($ 15 000). Net zoals bij Klaartje Liebens (WTA-353) en Hélène Scholsen (WTA-674) werd de eerste ronde wel haar eindstation. Greet Minnen (WTA-789), Elyne Boeykens (WTA-380) en Michaela Boev (WTA-1 241) stootten wel door naar ronde twee.

Zes Belgen reisden deze week af naar buurland Luxemburg om er mee te doen aan de hoofdtabel van de Sermelux Open. Voor Liebens, de hoogst geplaatste Belgische, werd het er echter maar een kort verblijf. Tegen Michaela Honcova (WTA-594) moest ze na een spannende strijd namelijk al haar koffers pakken. In de eerste set behield Honcova een break voorsprong om de set op haar naam te schrijven: 4-6. Daarna knokte Liebens zich terug in de partij en met 7-5 kwam ze terug langs zij. In de derde set was het echter opnieuw Honcova die aan het langste eind trok: 4-6.

Elyne Boeykens - © Pierre Doignies
Elyne Boeykens – © Pierre Doignies

Voor Boeykens (kleine foto rechts) begon het toernooi beter. Tegen de Duitse Alina Wessel (WTA-1 154) begon ze als grote favoriete, al had ze haar handen meer dan vol met haar 24-jarige leeftijdsgenote. De eerste set ging zelfs verrassend met 3-6 naar Wessel. Daarna zette zevende reekshoofd Boeykens de scheve situatie wel recht. Met twee keer 6-2 pakte ze de twee volgende sets en daarmee ook de match.

Ook Boev en Minnen gaan door naar de tweede ronde. Boev versloeg daarvoor de Duitse kwalificatiespeelster Katharina Herpertz (NR). In een spannende eerste set werd de beslissing pas helemaal op het einde geforceerd. Boev kon net wat meer en pakte ze met 7-5. De tweede set was daarna slechts een formaliteit. 6-2 was het eindverdict.

Minnen plaatste zich voor de volgende ronde ten koste van landgenote Scholsen. In hun eerste ontmoeting op het ITF Pro Circuit was de 18-jarige Minnen duidelijk de betere. Met twee keer 6-2 nam ze relatief eenvoudig de maat van de één jaar oudere Scholsen.

Ook Kempen (grote foto bovenaan) kwam ten slotte nog in actie op de hoofdtabel van de Sermelux Open. Na een zware polsblessure en de bijhorende operatie, maakte ze er na zes maanden zonder match op het ITF-circuit haar comeback. Met derde reekshoofd Pia Konig (WTA-323), een Oostenrijkse, had ze het er echter niet getroffen met de loting. Na 4-6 en 1-6 zat haar comeback er al op, maar kan ze met opgeheven hoofd terug naar België keren.

[alert type=”info” title=”Kempen: ‘Mijn pols is nu het belangrijkste'”]Na haar nederlaag liet Kempen in een reactie aan Tennisplaza België weten vooral blij te zijn dat ze opnieuw op een tennisplein staat. “Ik had wat pech met de loting, maar ben vooral ook blij dat ik opnieuw een toernooi heb kunnen spelen. Mijn pols is op dit moment het belangrijkste, en die heeft standgehouden. Ik heb geen pijn meer gehad. Mijn niveau was nog niet super, maar het was oké.” Zondag vertrekt Kempen voor twee weken naar Tunesië waar ze haar comeback verder zal zetten.[/alert]

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws