Home » Geen categorie » Kempen naar kwartfinale in Maaseik

Kempen naar kwartfinale in Maaseik

Kempen naar kwartfinale in Maaseik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Maaseik Open (ITF, $10 000) komen deze week heel wat Belgische meisjes in actie. Magali Kempen (WTA-1081) levert een knappe prestatie door vanuit de kwalificaties de kwartfinale te bereiken.

Kempen wist zich samen met Elena Van Der Sypt via drie kwalificatiewedstrijden te verzekeren van de hoofdtabel. India Maggen, Morgane Michiels, Deborah Kerfs, Britt Geukens, Steffi Distelmans en Greetje Minnen waren rechtstreeks geplaatst of kregen een wildcard.

Slechts twee Belgische meisjes slaagden erin om hun eerst ronde wedstrijd te winnen : Distelmans haalde het met 5-7 6-4 6-4 van de Japanse Arakawa terwijl Kempen in een Belgisch duel Maggen versloeg met 6-1 7-5. In de tweede ronde speelde Kempen het vierde reekshoofd Eva Wacanno uit Nederland met 6-2 7-5 naar huis. Distelmans verloor dan weer van tweede reekshoofd Quirine Lemoine met 6-4 7-6(3).

Distelmans en Kempen dubbelen ook samen in Maaseik, ze nemen het op tegen de Duitse meisjes Geuer en Wachaczyk in de kwartfinale. Ook Geukens komt in actie in het dubbel, samen met de Japanse Arakawa ontmoeten ze tweede reekshoofden Arcangioli uit Frankrijk en Costa Melgar uit Chili.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws