Home » ITF » Kempen naar kwartfinale Joué-lès-Tours, exit Wickmayer

Kempen naar kwartfinale Joué-lès-Tours, exit Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Magali Kempen (WTA-439) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op het ITF-toernooi van Joué-lès-Tours ($25000, Hardcourt, Indoor). Yanina Wickmayer (WTA-1797) verloor haar tweede ronde.

In Joué-lès-Tours blijft Kempen sterk bezig. Na haar zege in de eerste ronde tegen het achtste reekshoofd, klopte ze nu de Litouwse Justina Mikulskyte (WTA-288) met 7-5 en 6-2. In de kwartfinale treft Kempen vierde reekshoofd Tereza Mrdeza (WTA-231).

Wickmayer moest in de tweede ronde het onderspit delven tegen het Britse derde reekshoofd Jodie Anna Burrage (WTA-209). In het derde toernooi sinds haar comeback moest ze met 6-4 en 6-4 eervol het hoofd buigen.

Wickmayer naar dubbelfinale

In het dubbelspel blijft Wickmayer (Geen Ranking) wel winnen. Samen met de Duitse speelster Mona Barthel (WTA D-158) plaatste Wickmayer zich voor de finale. Ze klopten in de halve finale het Roemeens-Kroatische team Gabriela Lee (WTA D-309) en Tereza Mrdeza (WTA D-393).

Wickmayer en Barthel spelen in de finale tegen het Britse team Emily Appleton (WTA D-341) en Ali Collins (WTA D-433). Appleton/Collins waren in de halve finale te sterk voor Kempen (WTA D-380) en de Litouwse speelster Mikulskyte (WTA D-218).

Yanina Wickmayer - © Pronokal
Yanina Wickmayer – © Pronokal

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS