Home » Geen categorie » Kempen pronkt met enkel- en dubbeltitel in Tunesië

Kempen pronkt met enkel- en dubbeltitel in Tunesië

Kempen pronkt met enkel- en dubbeltitel in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen (WTA-744) heeft op het ITF-toernooi van El Kantaoui ($ 10 000) in Tunesië het enkel- en dubbeltoernooi gewonnen. In het enkelspel is ze al tien wedstrijden op rij ongeslagen en veroverde ze in de finale de scalp van het eerste reekshoofd.

Kempen klopte in de halve finale in Tunesië in een Belgische duel Sofie Oyen (WTA-464) en ging in de finale verder op haar elan. Ze triomfeerde na een spannend duel met topreekshoofd Kathinka Von Deichmann (WTA-420) uit Liechtenstein. Von Deichmann begon het sterkste en pakte de eerste set met 7-5. Kempen mepte zich echter terug in de match met 6-3 in de tweede set. In de beslissende derde set geraakte ze op kruissnelheid en maakte ze de match met 6-2 af. De 17-jarige Kempen boekte al haar tiende zege op rij. Ze won vorige maand haar al eerste ITF-toernooi in El Kantaoui en verloor daarna geen enkele match meer.

Ook in het dubbelspel mocht Kempen (WTA D-734) ook juichen in de finale. Samen met de Russische Yana Sizikova (WTA D-524) was ze met 7-6 en 6-4 te sterk voor Patrycja Polanska (WTA D-1010) en Anna Slovakova (WTA D-1186).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws