Home » Nieuws » Kempen stoot door naar halve finale in Joué-lès-Tours, Wickmayer verliest dubbelfinale

Kempen stoot door naar halve finale in Joué-lès-Tours, Wickmayer verliest dubbelfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Magali Kempen (WTA-439) staat in de halve finale van het ITF-toernooi van Joué-lès-Tours (Frankrijk, W25). Yanina Wickmayer (NG) greep nipt naast de titel in het dubbelspel.

Kempen blijft uitstekend presteren in Frankrijk, in de kwartfinale stond ze tegenover vierde reekshoofd Tereza Mrdeza (WTA-231). Onze landgenote won een felbevochten eerste set met 7-6 (4), maar zag de tweede set met 1-6 naar haar tegenstandster gaan. In de derde set trok Kempen met 6-1 aan het langste eind. In de halve finale volgt een duel met de Zwitserse Arlinda Rushiti (WTA-498).

Geen dubbeltitel voor Wickmayer

Wickmayer greep samen met Mona Barthel (WTA D-158) nipt naast de dubbeltitel. In de finale moesten ze met 6-2, 4-6 en 6-10 hun meerdere erkennen in het Britse team Emily Appleton (WTA D-341) en Ali Collins (WTA D-433).

“Het mag misschien maar een kleine trofee in een klein toernooi lijken, maar voor mij is het de start van mijn grootste uitdaging. Ik kies ervoor om elke stap te appreciëren en ik zie wel wat er nog komt. Het mag dan niet altijd de makkelijkste route zijn, maar makkelijk is nooit leuk geweest voor mij. Bedankt aan al wie in mij blijft geloven”, schreef Wickmayer op Instagram.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS