Home » Geen categorie » Kempen strijdt voor vijfde dubbeltitel van het jaar

Kempen strijdt voor vijfde dubbeltitel van het jaar

Kempen strijdt voor vijfde dubbeltitel van het jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen heeft zich geplaatst voor de dubbelfinale van het ITF-toernooi van Djibouti ($ 10 000). Samen met haar Chinese partner wist ze in de halve finale een Kroatisch duo aan de kant te schuiven.

Kempen (WTA D-456) blijft het uitstekend doen in het dubbelspel in Djibouti. Nadat ze er vorige week nog een toernooi won, staat ze ook deze week weer in de finale van een ITF-toernooi. Samen met de Chinese Xi-Yao Wang (WTA D-449) maakt ze er haar status als eerste reekshoofd waar.

In de halve finale was het nochtans een wedstrijd die op en af ging. In de eerste set ondergingen Kempen en Wang het spel van hun Kroatische tegenstanders, Mariana Drazic (NR) en Tea Faber (WTA D-991): 3-6. Met stevig tennis liet de Belgisch/Chinese-tandem in de tweede set echter duidelijk zien wie de baas was. Drazic en Faber kregen nog één game, maar moesten het daar mee stellen: 6-1.

Wie gehoopt had om een spannende supertiebreak te zien als ontknoping van de wedstrijd, was er aan voor de moeite. Kempen en Wang domineerde vanaf de start en aarzelden niet meer: 10-4. Op die manier plaatste het duo zich voor de finale. Daarin nemen ze het op tegen een Frans/Indisch-duo. Tegen Tessah Andrianjafitrimo (NR) en Ashmitha Easwaramurthi (NR) beginnen ze vrijdag echter wel als favorieten. Mocht Kempen de titel kunnen pakken, dan is het al haar vijfde dubbeltitel van het jaar, wat haar totale teller op zes zou brengen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws