Home » Geen categorie » Kempen via Belgisch duel naar finale in Tunesië

Kempen via Belgisch duel naar finale in Tunesië

Kempen via Belgisch duel naar finale in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen (WTA-744) behaalde op het ITF-toernooi van El Kantaoui ($ 10 000) haar negende zege op rij, en strijdt zondag om de titel. In de halve finale was ze in een Belgisch duel te sterk voor Sofie Oyen (WTA-464).

De 17-jarige Kempen won vorige maand haar eerste ITF-titel in El Kantaoui, en ook deze week is het achtste reekshoofd uitstekend op dreef. In de kwartfinale nam ze de maat van het derde reekshoofd, de Bosnische Jelena Simic (WTA-500) met 7-6(6) en 6-3. Ook tweede reekshoofd Oyen plaatste zich vlot voor de halve finale, ze versloeg Aminat Kushkhova (WTA-577) met 6-3 en 6-0.

In de halve finale moesten beide Belgische meisjes het tegen elkaar opnemen, het werd een spannende wedstrijd waarin Kempen met 6-4 4-6 en 6-2 aan het langste eind trok. In de finale wacht een duel met topreekshoofd Kathinka von Deichmann (WTA-420) uit Liechtenstein.

Ook in het dubbel strijdt Kempen (WTA D-734) om de titel aan de zijde van de Russische Yana Sizikova (WTA D-524). In de halve finale waren ze met 6-3 en 6-2 te sterk voor het Brits-Bosnisch duo Njoze (WTA D-565)/Simic (WTA D-613). Ze strijden tegen Patrycja Polanska (WTA D-1010) en Anna Slovakova (WTA D-1186) om de titel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws