Home » Grand Slam » Australian Open » Kenin klopt Muguruza en wint eerste grand slam

Kenin klopt Muguruza en wint eerste grand slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-15) heeft de Australian Open op haar naam geschreven. In een spannende finale was ze in drie sets verrassend te sterk voor de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-32)

In de finale van de Australian Open bij de vrouwen begon de Spaanse tweevoudige grandslamwinnares Muguruza als favoriete tegen de 21-jarige verrassing Kenin die vóór de Australian Open nog nooit verder dan de vierde ronde van een grand slam geraakte. Kenin won hun enige vorige duel wel.

Muguruza begon het sterkste aan de finale en nam met een vroege break meteen een voorsprong. De Spaanse zette druk op Kenins opslag en was heel doeltreffend aan het net. Kenin brak nog terug maar met een tweede break zette Muguruza orde op zaken. Muguruza pakte de eerste set met 6-4.

Garbiñe Muguruza - © Jimmie48 Tennis Photography
Garbiñe Muguruza – © Jimmie48 Tennis Photography

Kenin gaf zich niet gewonnen en breakte al vroeg in de tweede set. Muguruza was op achtervolgen aangewezen en werd nog een tweede keer gebroken. De Amerikaanse ging door op haar elan en pakte de set met 6-2.

De Amerikaanse bleef met vertrouwen spelen in de derde set. Kenin ging opnieuw door Muguruza’s opslag, terwijl Muguruza drie breakpunten niet kon benutten. Bij een 5-2-voorsprong voor Kenin, kreeg de Amerikaanse een matchpunt op de opslag van Muguruza. De Spaanse sloeg net dan een dubbele fout en bezorgde zo Kenin met een anticlimax haar eerste grandslamtitel.

De 21-jarige Kenin was heel tevreden met haar eerste grandslamtitel: “Ik heb mijn droom waargemaakt vandaag en kan het nog altijd niet geloven. We zullen nog veel finales samen spelen.” Muguruza feliciteerde haar opponente met de overwinning: “Kenin zal nog veel finales spelen. Ik zal het kort houden want anders zal ik te emotioneel worden.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER