Home » Geen categorie » Kerber grijpt tweede titel van 2016 in Stuttgart

Kerber grijpt tweede titel van 2016 in Stuttgart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Angelique Kerber (WTA-3) heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van het graveltoernooi in het Duitse Stuttgart ($ 759 000). In een Duits onderonsje haalde ze het in de finale van Laura Siegemund (WTA-71).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Angelique Kerber verbaasde begin dit jaar met haar eerste grandslamzege op de Australian Open en ook op gravel blijft ze sterk tennissen. In Stuttgart speelde ze een thuismatch en maakte ze haar status van tweede reekshoofd waar met een finaleplaats. In de finale speelde ze tegen haar landgenote Laura Siegemund. Siegemund beleefde een droomweek met stunts tegen drie top 10-spelers: ze klopte Roberta Vinci (WTA-8), Simona Halep (WTA-4) en topreekshoofd Angieszka Radwanska (WTA-2).

In de finale was Siegemund echter niet opgewassen tegen vrouw-in-vorm- Kerber. In de eerste set kreeg Kerber nog wat weerwerk en haalde ze het met 6-4. Daarna werd het een walk-over en maakte Kerber het met 6-0 af. Als winnares van de Porsche Tennis Grand Prix kreeg de nummer drie van de wereld nog een Porsche cadeau. Ze mocht de auto al meteen uitproberen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS