Home » WTA » Kerber schiet Halep ter hulp na ernstige blessure in Rome

Kerber schiet Halep ter hulp na ernstige blessure in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nadat Simona Halep (WTA-3) zich blesseerde en moest opgeven op het WTA-toernooi van Rome, toonde haar opponente Angelique Kerber (WTA-26) een mooi staaltje fairplay.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Halep (WTA-3) leek op weg naar een gemakkelijke zege tegen Angelique Kerber (WTA-26) op het WTA-toernooi van Rome maar toen gooide een kuitblessure roet in het eten. In de tweede ronde won Roemeense de eerste set met 6-1 maar in de tweede set liep ze bij 3-3 een blessure op.

(lees verder onder de tweets)

Halep moest de strijd staken waardoor Kerber naar de derde ronde gaat. De Duitse speelster toonde haar fairplay door Halep een stoel te geven en haar sportzak te dragen. Kerber treft in haar volgende partij Jelena Ostapenko (WTA-49).

(lees verder onder de tweets)

Halep reageerde ondertussen op haar opgave: “Helaas heb ik een scheur in mijn linkerkuit. Ik zal morgen een MRI hebben om de blessure beter te begrijpen maar momenteel is de hersteltijd nog onduidelijk. Ik ben heel ontgoocheld om zo mijn toernooi in Rome af te sluiten. Ik zal alles doen wat ik kan om zo snel mogelijk terug te keren.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS