Home » Geen categorie » Kerber zakt diep weg op WTA-ranking

Kerber zakt diep weg op WTA-ranking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het éne jaar is duidelijk het andere niet. Met overwinningen in de Australian Open en de US Open was 2016 voor de Duitse Angelique Kerber (WTA-14) een boerenjaar. Alleen volgde één jaar later een ontnuchtering van formaat. Dit blijkt uit de meest recente WTA-ranglijst.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Waar Kerber vorig jaar nog afsloot als de nummer één van de wereld, is ze nu weggezakt naar de veertiende plek. De ontnuchterende resultaten tijdens de grandslamtoernooien zijn hier de grote oorzaak van. Haar ‘hoogtepunten’ vielen vooral te noteren tijdens Wimbledon en de US Open, waar ze als beste prestatie een derde ronde haalde. 2018 moet duidelijk het jaar van de heropstanding voor Kerber worden.

Tokio
Door haar sterke prestatie op het WTA-toernooi van Tokio afgelopen week – waar Kerber de halve finales haalde – stijgt ze morgen opnieuw twee plaatsen op de wereldranglijst. In Wuhan hoopt ze deze week opnieuw de poort van de top tien open te beuken.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER