Home » Geen categorie » Kerfs bij laatste vier in Hammamet

Kerfs bij laatste vier in Hammamet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Deborah Kerfs heeft zich op het ITF-toernooi van Hammamet (Tunesië, $ 10 000) geplaatst voor de halve finale. In de kwartfinale was ze in drie sets te sterk voor zevende reekshoofd Alexandra Perper (WTA-679). Samen met de Duitse Alina Wessel (WTA D-560) staat Kerfs (WTA D-585) ook in de dubbelfinale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kerfs begon het toernooi in Tunesië als vierde reekshoofd. In de eerste ronde versloeg ze vrij eenvoudig de Portugese Sofia Sualehe (NR) met 6-2 6-4. In de tweede ronde bood de Roemeense kwalificatiespeelster Ilona-Georgiana Ghioroaie (NR) meer weerwerk. Toch kon de 20-jarige Kerfs via een 3-6 6-4 en 6-2 overwinning doorstoten naar de kwartfinale.

In de strijd om een ticket bij de laatste vier moest Kerfs voorbij zevende reekshoofd Perper uit Moldavië. Na een spannende wedstrijd plaatste onze landgenote zich met 6-1 5-7 en 6-4 voor de halve finale. Daarin komt ze uit tegen de Française Audrey Albie (WTA-780).

De Belgisch-Duitse tandem Kerfs-Wessel staat eveneens in de dubbelfinale. Ze versloegen de vierde reekshoofden Alicia Herrero Linana (WTA D-1100) en Ksenija Sharifova (WTA D-751) met 3-6 6-4 [10-7] in de halve finale. In de finale wacht een duel met Petra Januskova (WTA D-660) en Angelica Moratelli (WTA D-787).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER