Home » Geen categorie » Kerfs door, Liebens out op dag 1 in Koksijde

Kerfs door, Liebens out op dag 1 in Koksijde

Kerfs door, Liebens out op dag 1 in Koksijde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Deborah Kerfs (WTA-705) heeft zich knap geplaatst voor de tweede ronde van de Flanders Ladies Trophy in Koksijde (ITF, $ 25 000). Klaatje Liebens (WTA-363) moest na de eerste ronde al haar koffers pakken.

In Koksijde treden deze week naar jaarlijkse gewoonte weer heel wat toppers aan op het gravel aan het gemeentehuis. Zoals elk jaar kan het $ 25 000-toernooi opnieuw op heel wat belangstelling van Belgische speelsters rekenen. Maandag kwamen al twee Belgen in actie, en ook dinsdag staan er nog drie op het programma.

Het was aan Deborah Kerfs (foto) om het toernooi officieel op gang te schieten. Kerfs, die zich via de kwalificaties had weten te plaatsen voor de hoofdtabel, stond in haar eerste ronde tegenover een andere kwalificatiespeelster, de Hongaarse Szabina Szlavikovics (WTA-541). Vijf jaar geleden hadden zij het in Brussel al eens tegen elkaar opgenomen, en toen was het Szlavikovics die met de zege aan de haal ging. Kerfs wou dat ditmaal echter voorkomen en startte sterk aan de partij. Met sterk, degelijk tennis zette ze Slavikivcs vanaf het begin van de partij onder druk. De 19-jarige Belgische, die aan de Justine Henin-Academy traint, liet haar prooi niet meer los en pakte de eerste set met 6-2. Ook in de tweede set kwam Szlavikovics er niet aan de pas. Kerfs bleef de wedstrijd controleren en met opnieuw 6-2 boekte ze een plaatsje in de tweede ronde.

 

Ook Klaartje Liebens, die uitgenodigd werd door de organisatie, kwam al meteen op de eerste dag in actie. Met derde reekshoofd Gioia Barbieri (WTA-179) kreeg Liebens echter meteen een klepper voorgeschoteld. Voor eigen publiek haalde de Belgische alles uit de kan om de Italiaanse Barbieri bij te benen, maar uiteindelijk bleek dat niet voldoende. Barbieri kon telkens net iets meer dan Liebens en won zo met 3-6 en 2-6.

 

[alert type=”info” title=”Resultaten ITF Koksijde ($ 25 000)”]Resultaten eerste ronde (maandag)

R1: [Q] Deborah Kerfs def. [Q] Szabina Szlavikovics (HUN) 6-2 6-2
R1: [3] Gioia Barbieri (ITA) def. [WC] Klaartje Liebens 6-3 6-2

Programma eerste ronde (dinsdag)

R1: [WC] Marie Benoit vs. [1] Maryna Zanevska (UKR)
R1: [WC] Greetje Minnen vs. Nuria Parrizas-Diaz (ESP)
R1: [8 | WC] Ysaline Bonaventure vs. Ankita Raina (IND)[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws