Home » Geen categorie » Kerfs mag tweemaal juichen in Algerije

Kerfs mag tweemaal juichen in Algerije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Deborah Kerfs (WTA-824) was afgelopen week uitstekend op dreef op het ITF-toernooi van Tlemcen (Algerije, $ 10 000). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel sleepte ze de titel in de wacht.

Kerfs begon als vijfde reekshoofd aan het ITF-toernooi in Tlemcen. Nadat ze niet in actie hoefde te komen in de eerste ronde, won ze met 6-0 en 6-0 van thuisspeelster Manel Refaa (geen ranking) in de tweede ronde. In de kwartfinale zorgde onze landgenote vervolgens voor een stunt door topreekshoofd Amandine Cazeaux (WTA-609) slechts één spelletje te gunnen.

In de halve finale wachte vervolgens een duel met dubbelpartner Marine Partaud (WTA-699). Met 7-6(0) en 6-2 plaatste Kerfs zich voor de finale, waarin ze vierde reekshoofd Nora Niedmers (WTA-742) moest bekampen. Met tweemaal 6-3 veroverde Kerfs haar eerste ITF-titel van het seizoen, en de tweede titel uit haar carrière.

Ook in het dubbelspel mocht Kerfs (WTA D-800) juichen aan de zijde van de Française Partaud (WTA D-552). In een spannende finale waren ze met 6-3 4-6 en [10-6] te sterk voor topreekshoofden Amandine Cazeaux (WTA D-633) en Nora Niedmers (WTA D-488). Het is de eerste dubbeltitel voor onze landgenote

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS