Home » Geen categorie » Kerfs mag tweemaal juichen in Algerije

Kerfs mag tweemaal juichen in Algerije

Kerfs mag tweemaal juichen in Algerije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Deborah Kerfs (WTA-824) was afgelopen week uitstekend op dreef op het ITF-toernooi van Tlemcen (Algerije, $ 10 000). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel sleepte ze de titel in de wacht.

Kerfs begon als vijfde reekshoofd aan het ITF-toernooi in Tlemcen. Nadat ze niet in actie hoefde te komen in de eerste ronde, won ze met 6-0 en 6-0 van thuisspeelster Manel Refaa (geen ranking) in de tweede ronde. In de kwartfinale zorgde onze landgenote vervolgens voor een stunt door topreekshoofd Amandine Cazeaux (WTA-609) slechts één spelletje te gunnen.

In de halve finale wachte vervolgens een duel met dubbelpartner Marine Partaud (WTA-699). Met 7-6(0) en 6-2 plaatste Kerfs zich voor de finale, waarin ze vierde reekshoofd Nora Niedmers (WTA-742) moest bekampen. Met tweemaal 6-3 veroverde Kerfs haar eerste ITF-titel van het seizoen, en de tweede titel uit haar carrière.

Ook in het dubbelspel mocht Kerfs (WTA D-800) juichen aan de zijde van de Française Partaud (WTA D-552). In een spannende finale waren ze met 6-3 4-6 en [10-6] te sterk voor topreekshoofden Amandine Cazeaux (WTA D-633) en Nora Niedmers (WTA D-488). Het is de eerste dubbeltitel voor onze landgenote

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws