Home » Geen categorie » Kerfs strandt op zucht van stunt

Kerfs strandt op zucht van stunt

Kerfs strandt op zucht van stunt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Deborah Kerfs (WTA-705) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Koksijde, de Flanders Ladies Trophy ($ 25 000). Ysaline Bonaventure staat wel in de finale van het dubbelspel.

Kerfs, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor de hoofdtabel, stond voor een moeilijke opgave in de tweede ronde. Haar tegenstandster, de Oekraïense Sofiya Kovalets (WTA-256), stond namelijk meer dan 400 plaatsen hoger gerangschikt. In het begin van de match was dat rankingsverschil ook duidelijk. Kovalets nam meteen afstand van Kerfs en ging op topsnelheid door: 2-6.

Vanaf de tweede set begon Deborah Kerfs zich echter beter op haar gemak te voelen. Ze begon oplossingen te vinden voor het tennis van Kovalets en ze krikte haar niveau ook gevoelig op. Zo kon de Belgische niet alleen op gelijke hoogte blijven met haar tegenstandster, maar kon ze bij 5-5 twee games op rij pakken om zo de tweede set binnen te rijven: 7-5.

En dus moest er een derde en beslissende set aan de pas te komen. Daarin ging het opnieuw gelijk op, maar deze keer kwam er geen definitieve afscheiding. Een tiebreak moest dan ook bepalen wie er naar de kwartfinales mocht. Ook in die tiebreak bleven beide speelsters elkaar in evenwicht houden. Met twee punten op rij was het uiteindelijk dan toch Kovalets die de wedstrijd binnenhaalde: 6-8.

In het dubbelspel was er beter Belgisch nieuws. Ysaline Bonaventure plaatste zich aan de zijde van de Nederlandse Richel Hogenkamp namelijk voor de finale. In de halve finale namen ze met gemak de maat van een Duits-Australisch duo: 6-1 en 6-3.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws