Home » ATP » Khachanov: “De situatie in België wordt steeds erger, maar er is een verschil met het leven op het toernooi”

Khachanov: “De situatie in België wordt steeds erger, maar er is een verschil met het leven op het toernooi”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Karen Khachanov (ATP-17) is deze week in Antwerpen één van dé favorieten voor de eindzege, maar wil zichzelf niet te veel druk opleggen. “Ik focus eerst en vooral op mijn volgende wedstrijd”, klinkt het.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 24-jarige Rus won in zijn carrière al vier titels, maar zijn laatste (Parijs, Frankrijk, ATP Masters 1 000) dateert toch al weer van twee jaar geleden. “Ik geloof in mezelf en vroeg of laat zal het opnieuw lukken om een toernooi winnen”, aldus Khachanov. “Natuurlijk hoop ik deze week ver te geraken op de European Open en wil ik het goed doen, maar daar focus ik momenteel niet op. Nu ben ik bezig met mijn eerstvolgende wedstrijd en tegenstander.”

Corona in België

Corona woedt volop in België en ons land staat voor wat betreft nieuwe besmettingen aan de top van Europa. “Het wordt steeds erger, maar ik heb geen schrik”, vertelt Khachanov. “We worden dagelijks getest en er is een verschil tussen het normale leven buiten en het leven dat wij leiden op de toernooien. Alles verloopt goed momenteel en de regels zijn erg streng. Natuurlijk kan ik besmet raken, maar de kans is kleiner op toernooi dan daarbuiten.”

Iedereen is gevaarlijk

Khachanov is – uiteraard – één van de grote favorieten voor de eindzege, maar is naar eigen zeggen op zijn hoede voor de tegenstand. “Iedereen is er op gebrand om terug te spelen, iedereen is nu gevaarlijk. Ook David Goffin (ATP-14) kan opnieuw trainen, voor hem zal ik moeten oppassen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS