Home » Xtra » Kim Clijsters Academy opent succesvol

Kim Clijsters Academy opent succesvol

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Afgelopen weekend is de Kim Clijsters Academy in Bree onder grote publieke belangstelling officieel geopend. Het nieuwe tenniscentrum wordt een opleidingscentrum voor nieuwe talenten maar richt zich evengoed tot recreatieve tennissers.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ben je zelf eerder een passief tennisser, maar heb je toch zin in een spelletje? Klik dan hier voor een promo code om je tennis kennis te testen op verschillende websites.

Het voorbije weekend heeft ex-toptennisspeelster Kim Clijsters in haar thuisstad Bree haar eigen tennisacademie voorgesteld. TC De Boneput werd grondig gerenoveerd en omgevormd tot de Kim Clijsters Sports & Health Club, zoals de volledige naam van de nieuwe academie luidt.

Kim Clijsters heeft grote ambities met haar tennisacademie: Het moet een kweekvijver van tennistalent worden. Daarvoor heeft ze haar ex-coach Carl Maes ingeschakeld. “Hij zal de Academy uitbouwen tot een opleidingscentrum dat kan rivaliseren met de allerbeste tennisscholen in Europa”, vertelde Clijsters aan Sporza.

De tennisacademie richt zich evengoed tot recreatieve tennissers. Bezoekers kunnen er terecht voor opleidingen en trainingsbegeleiding. Daarnaast is er ook een Energy Lab waar de fysieke conditie, de slagtechniek en de voeding wordt geanalyseerd. In het centrum kan je bovendien meer doen dan alleen tennissen. Het biedt immers ook yoga en pilates aan.

Het openingsweekend van de Kim Clijsters Academy was alvast een groot succes. Vele bezoekers en jonge tennissers kwamen een kijkje nemen. De talrijke opkomst valt ook af te leiden uit de foto’s die coach Carl Maes op Twitter plaatste.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS