Home » Davis Cup » Knallende De Loore stunt opnieuw

Knallende De Loore stunt opnieuw

Knallende De Loore stunt opnieuw

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de derde dag van een Davis Cup-weekend staan doorgaans twee enkelpartijen op het programma. Door omstandigheden liep het vandaag net een beetje anders. Eén ding is zeker, de Belgen maakten er weer een feestje van.

Na de knalprestatie van Ruben Bemelmans (ATP D-207) en Joris De Loore (ATP D-462) in het dubbelspel gisteren, is België zeker van een uitgebreid verblijf in de wereldgroep van de Davis Cup. Voeg daarbij de overwinningen van David Goffin (ATP-14) en Steve Darcis (ATP-103) op vrijdag en de wedstrijden van vandaag vormen louter een formaliteit.

Coach Johan Van Herck koos opteerde voor De Loore (ATP-190) in het eerste duel van de dag. Hij neemt het op tegen Thomaz Bellucci (ATP-79), de hoogst geklasseerde speler van het Braziliaanse team. Beide heren starten hun servicegame erg sterk, opslagbehoud en een 1-1 gelijkstand is het logische gevolg. Tot 2-2 houden ze gelijke tred.

De Loore besluit echter een versnelling hoger te schakelen. Met krachtige slagen langs de lijn gaat door de service van de kreunende Bellucci en komt zelfs op 4-2 voorsprong. Bellucci sleept nog een spelletje uit de brand voor De Loore een love game op zijn naam schrijft, 5-3. De Braziliaan serveert om in de eerste set te blijven, maar lijkt de bal niet onder controle te hebben. Het eerste break- en setpunt is meteen het goeie, met 6-3 brengt de jonge De Loore België verdiend aan de leiding.

In de tweede set neemt De Loore onmiddellijk het voortouw en komt vol vertrouwen 2-1 voor. Bellucci serveert sterk en maakt gelijk, 2-2. Beide jongemannen behouden keer op keer hun opslag en leggen elkaar het vuur aan de schenen tot 5-5. Een stijlvolle uitschuiver in volle actie van De Loore doet het publiek even hun adem inhouden. Meer dan een kleine schaafwonde en een vuile broek houdt hij er niet aan over, al lijkt hij zelf vooral bezorgd om zijn racket.

De challenges volgen elkaar in recordtempo op, Bellucci lijkt echter geen geluk te hebben en zit er elke keer naast. De Loore komt op één spelletje van matchwinst. De Braziliaan denkt er echter anders over en forceert een tiebreak. Bellucci komt aan de leiding en geeft deze niet meer af. Met een ace serveert hij Brazilië naar een derde, beslissende set.

Bellucci opent en levert meteen zijn opslagspel in, 1-0 België. De Loore blijft op dit elan verdergaan en gunt de Braziliaan amper games. Bellucci sputtert nog wat tegen maar al snel loopt De Loore 5-2 uit en mag serveren voor de wedstrijd. Een ace bezorgt de Belg drie matchpunten. Een volgende steengoede opslag maakt een einde aan de match, 6-2!

Om medische redenen werd de tweede wedstrijd vandaag afgelast. Het Braziliaanse team kreeg met bepaalde ziekteverschijnselen af te rekenen. De Belgische tennisfans bleven echter niet op hun honger zitten. Goffin en Darcis speelden een Waals-Vlaamse derby tegen Bemelmans en De Loore. De gelijkopgaande strijd werd na een tiebreak in het voordeel van de Vlamingen beslecht.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws