Home » Geen categorie » Knap seizoen van Mertens zit er op

Knap seizoen van Mertens zit er op

Knap seizoen van Mertens zit er op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het ITF-toernooi van New Delhi ($ 50 000). In het dubbelspel strandde ze in de finale. Daarmee zet Mertens een punt achter haar knappe seizoen 2014.

Nadat Elise Mertens (WTA-265) in de kwartfinale nog het derde reekshoofd had uitgeschakeld, stond ze in de halve eindstrijd oog in oog met de Oostenrijkse Barbara Haas (WTA-352). Die had in haar halve finale nog de vloer geveegd met het eerste reekshoofd, en dus stond er een spannende strijd op het programma.

De wedstrijd begon dan ook in evenwicht. Mertens en Haas speelden hard tegen onzacht en de eerste set werd dan ook in de details beslist. Met een break voorsprong was het uiteindelijk Haas die die pakte: 4-6. In de tweede set wachtte de toeschouwers meer van hetzelfde. Dit keer was het echter de Belgische die net dat tikkeltje meer kon en de rollen omdraaide: 6-4.

In de derde en beslissende set begon haar lange en loodzware seizoen wat te wegen op Mertens. Barbara Haas keek niet meer om en aarzelde niet om haar voorsprong uit te bouwen. Met 1-6 pakte ze uiteindelijk de set, en plaatste zich zo voor de finale.

Veel tijd om stil te staan bij haar nederlaag kreeg Mertens echter niet. Even later moest ze namelijk alweer het plein op voor de finale van het dubbelspel. Samen met haar Russische partner Marina Melnikova, aangeduid als tweede reekshoofden, speelde ze daar tegen het Chineese team Chang Liu en Jia-Jing Lu. Zij waren echter een maatje te groot voor de Belgisch-Russische tandem en pakte de titel met 3-6 en 0-6.

En zo komt er een einde aan het fantastische seizoen van Elise Mertens. Met ondermeer meer dan vijftig overwinningen in zowel het enkel- als het dubbelspel, acht ITF-titels en een sprong van meer dan 330 plaatsen op de wereldranglijst (Mertens zal maandag op plaats 246 terechtkomen) heeft de pupil van Maxime Braeckman bewezen dat ze klaar is om naar de top door te stoten.

“Mijn toernooi eindigde vandaag. Ik heb een goede week achter de rug. Dit was mijn laatste toernooi, blij dat ik binnenkort terug naar huis ga! #TerugNaarBelgië”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws