Home » Geen categorie » Knap toernooi van Bonaventure eindigt in kwartfinale

Knap toernooi van Bonaventure eindigt in kwartfinale

Knap toernooi van Bonaventure eindigt in kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Ankara in Turkije ($ 50 000) heeft Ysaline Bonaventure (WTA-200) voor een knalprestatie gezorgd. In de tweede ronde stuntte ze tegen het tweede reekshoofd maar in de kwartfinale kon ze haar sterke zegereeks niet voortzetten.

De 20-jarige Bonaventure is deze week afgereisd naar Turkije waar ze deelneemt aan het indoortoernooi van Ankara. In de eerste ronde moest ze spelen tegen de Oekraïense Elizaveta Ianchuk (WTA-352). Bonaventure was op papier de favoriete tegen Ianchuk maar de Oekraïense speelster bood stevig weerwerk. Onze landgenote had drie sets nodig en haalde de zege met 6-2,2-6 en 7-5.

In de tweede ronde wachtte een zware opgave voor Bonaventure. Haar opponente was de 25-jarige Russin Evgeniya Rodina (WTA-121), ex-top 100 speelster en het tweede reekshoofd in Ankara. Bonaventure begon sterk aan haar match tegen Rodina en won verrassend de eerste set met 6-3. Daarna verloor de jonge Belgische nipt de tweede set in een tiebreak. In de derde set kreeg Bonaventure echter vleugels en snelde ze naar de zege met 6-2. Op haar Facebookpagina noemde ze haar stunt “een van de grootste zeges uit mijn carrière”.

Bonaventure kon in de kwartfinale echter niet verdergaan op haar elan. Daarin sneuvelde ze tegen de 30-jarige Oezbeekse Amanmuradova (WTA-247). Amanmuradova staat bijna vijftig plaatsen lager op de WTA-ranking maar bereikte in 2008 nog het nummer 50. Bonaventure liet de overwinning twee keer uit haar handen glippen. Ze won de eerste set met 7-6, kwam daarna in de tweede set op een 3-0 voorsprong maar verloor de set nog met 6-4. In de derde set snelde Bonaventure naar een 4-1 voorsprong maar verloor daarna vijf spelletjes op rij en moest de beslissende set met 6-4 prijsgeven.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws