Home » ITF » Knappe week van Pauwels en Dhoe in Eupen

Knappe week van Pauwels en Dhoe in Eupen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Eupen ($ 25 000, gravel) verbaasde Maxime Pauwels (ATP-1076) met een halve finale in het enkelspel. Benjamin Dhoe (ATP D-808) maakte indruk met een finaleplaats in het dubbelspel.

Op het graveltoernooi van Eupen zette de 23-jarige Pauwels een knappe prestatie neer. Hij stuntte in de kwartfinale tegen vijfde reekshoofd Mariano Kestelboim (ATP-553). In de halve finale moest Pauwels met 6-4 en 6-4 het onderspit delven tegen de als tweede geplaatste Facundo Diaz Acosta (ATP-393).

De twee Belgische reekshoofden stelden teleur in Eupen. Zesde reekshoofd Gauthier Onclin (ATP-556) die vorige week nog een ticket voor de kwalificaties van de European Open veroverde, strandde al in de kwartfinale. Zevende reekshoofd Arnaud Bovy (ATP-599) verloor verrassend al in de eerste ronde.

De lager gerangschikte Belgen Romain Faucon (ATP-2130) en Simon Beaupain (ATP-998) zorgden wel voor een verrassing met een plek in de kwartfinale.

In het dubbelspel bereikte de 25-jarige Dhoe de finale. Samen met Colin Sinclair (ATP D-724) ging Dhoe in de finale onderuit tegen het Duitse team Niklas Schell (ATP D-756) en Kai Wehnelt (ATP D-481).

Benjamin D'Hoe - © Leo Stolck
Benjamin D’Hoe – © Leo Stolck

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS