Home » Geen categorie » Knokke krijgt Belgische finale

Knokke krijgt Belgische finale

Knokke krijgt Belgische finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-502) en Julien Cagnina (ATP-648) spelen de finale van het toernooi in Knokke. Het staat dus vast dat er een Belg op de erelijst komt. Wie dat wordt, vechten De Loore en Cagnina zaterdagmiddag uit om half drie.

De Loore schakelde op weg naar de finale achtereenvolgens een Duister en drie landgenoten uit. In de eerste ronde gaf de Duitser Matthias Wunner (ATP-697) op nadat De Loore hem in de eerste set een droge 6-0 had aangesmeerd. Na de Duitser gingen achtereenvolgens de Belgen Romain Bogaerts (ATP-1551) en Alexandre Folie (ATP-472) in twee sets voor de bijl. In de halve finale tegen Niels Desein (ATP-217) won De Loore de eerste set met 6-1. Ook in de tweede set stond hij 2-0 voor, maar toen gaf Desein er de brui aan.

Het pad naar de finale van Cagnina was internationaler gekleurd. In de eerste ronde moest de Argentijn Nicolas Kicker (ATP-726) zijn meerdere erkennen in de Belg: 6-2 en 6-4. In de tweede ronde overklaste Cagnina James Junior Storme (ATP-1605) met 6-1 en 6-0, en ook in de kwartfinale was hij een maatje te groot voor zijn Australische opponent Andrew Harris (ATP-826). Cagnina won de eerste set vlot met 6-2, en bij 2-0 in de tweede set gaf Harris op. Enkel in de halve finale moest Cagnina een set prijsgeven tegen de Chileen Juan Carlos Saez (ATP-385): 6-2, 5-7 en 7-5.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws