Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Op het challengertoernooi van Lissabon (Portugal, € 43 000) staat Joris De Loore (ATP-343) op de hoofdtabel. Hij won zijn derde en laatste kwalificatieronde in drie sets.

De partij tussen De Loore en Jan Satral (ATP-368) begon goed voor de Belg. Hij kwam in geen tijd op een set voorsprong ondanks een minder goed draaiende eerste opslag. In de tweede manche herpakte de Tsjech zich en de twee waren meer aan elkaar gewaagd. In de tiebreak moest De Loore inbinden en de wedstrijd kon opnieuw beginnen.

In een spannende derde set werden er langs beide kanten heel wat kansen gecreëerd. Vooral De Loore moest heel wat breakpunten verteren. Na een nerveus einde wist de Bruggeling de bovenhand te halen met 6-1, 6-7 (9), 7-6 (5) na 2 uur en 44 minuten. Zijn tegenstander in de eerste ronde is nog niet bekend.