Home » Grand Slam » Australian Open » Kohlschreiber te sterk voor Malisse

Kohlschreiber te sterk voor Malisse

Kohlschreiber te sterk voor Malisse

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse kan zich volop gaan concentreren op de Australian Open. In Auckland, op de Heineken Open (ATP 250; $ 433 400), was hij niet opgewassen tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber. In het dubbelspel lieten Malisse en Moser verstek gaan.

Philipp Kohlschreiber (ATP-19), het tweede reekshoofd in Auckland, was voor de wedstrijd tegen Xavier Malisse (ATP-62) favoriet. Maar iedereen weet ondertussen wel dat je aan de Belg altijd een lastige klant hebt. Dat ondervond ook Kohlschreiber.

In een spannende, gelijkopgaande eerste set was het enkel Malisse die een breakpunt kon afdwingen. Kohlschreiber werkte dat echter professioneel weg, en er moest een tiebreak aan te pas komen. Ook die tiebreak was om voor op het puntje van uw stoel te gaan zitten. Uiteindelijk was het toch Kohlschreiber die als eerste een kloofje kon slaan: 6-8.

Ongeveer hetzelfde verhaal in de tweede set. Ook deze set was heel close, maar deze keer was het niet Xavier Malisse die een breakbal versierde. Kohlschreiber kreeg er wél twee. En daar kwam hij mee toe: hij zette er één om en zorgde ervoor dat hij nooit meer in de problemen kwam: 4-6.

Ook in het dubbelspel is het over en uit voor Malisse. Moser, de partner van Malisse in het dubbelspel, sukkelt met een rugblessure, en dus moesten ze de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Xavier Malisse kan zich nu dus volop concentreren op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, die maandag begint.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws