Home » Geen categorie » Kohlschreiber wint in thuisstad Kitzbühel

Kohlschreiber wint in thuisstad Kitzbühel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-47) heeft voor de tweede keer in zijn carrière het ATP-toernooi van Kitzbühel (Oostenrijk, $ 482 060) gewonnen. Hij was te sterk voor Joao Sousa (ATP-62).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kohlschreiber heeft zijn achtste titel in zijn carrière beet. De Duitser, die zijn thuis heeft gemaakt in het Oostenrijkse Kitzbühel, won voor de tweede keer de Generali Open. Hij was te sterk voor de Portugees Sousa in twee sets. Na net geen anderhalf uur wedstrijd stond de 6-3 en 6-4 eindstand vast. Deze finale was eveneens de laatste gravelwedstrijd op de ATP-tour van dit jaar.

De Duitser, die de hele week met de fiets naar de courts ging, was opgelucht. Hij moest immers vorige week opgeven in de halve finale van het ATP-toernooi van Hamburg door een beenblessure.

“Het was echt een geweldige week voor mij. Ik verwachtte niet dat ik deze titel zou winnen wanneer het toernooi van start ging. Ik geniet er echt van om hier te spelen, het is zo een leuk event”, aldus Kohlschreiber.

Kohlschreiber won in de halve finale verrassend van Fabio Fognini (ATP-25) terwijl Sousa het jonge Oostenrijks talent Sebastian Ofner (ATP-157) uit zijn eerste ATP-finale hield.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER