Home » Geen categorie » Kokkinakis verslaat Coppejans in Bordeaux na hoogstaande partij

Kokkinakis verslaat Coppejans in Bordeaux na hoogstaande partij

Kokkinakis verslaat Coppejans in Bordeaux na hoogstaande partij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Geen kwartfinale voor Kimmer Coppejans (ATP-112) op het Challengertoernooi van Bordeaux (€ 85 000 +H). In de tweede ronde bleek hij net een maatje te klein voor opkomend Australisch tenniswonder Thanasi Kokkinakis (ATP-98).

Dat Coppejans klaar is voor Roland Garros bewees hij in de eerste ronde door tweede reekshoofd Sam Groth (ATP-71) uit te schakelen. In de tweede ronde moest hij opnieuw op de baan tegen een Australiër, ditmaal tegen de 19-jarige Kokkinakis. Die maakt de laatste tijd furore op het circuit en zijn gestage klim op de ranglijsten liegt er niet om: eind 2014 nog 150ste van de wereld, maar sinds deze week voor het eerst in de top 100.

Op het circuit werd er dan ook reikhalzend uitgekeken naar deze partij tussen de ‘generatie van morgen’. In een winderig Bordeaux daagden heel wat toeschouwers op om een stevige spektakelmatch te zien. En die spektakelmatch kwam er ook. Hoewel Coppejans eerst nog een paar punten nodig had om te wennen – en zo meteen een eerste break overhandigde – werd het daarna een partij op het scherpst van de snee. Directe fouten werden tot een minimum herleid en de knappe shots volgden elkaar in sneltempo op.

Beide spelers hielden elkaar in evenwicht gedurende die eerste set, maar de vroege break van Kokkinakis leverde hem het voordeel op. Coppejans kon zijn kansen niet benutten en moest met nog een break uiteindelijk setverlies toestaan: 3-6.

In de tweede set gingen beide heren gewoon verder op hun elan. Ze vertoonden tenniskwaliteiten van een stuk boven hun ranking en de toeschouwers genoten. Hoewel er kansen kwamen aan beide kanten, duurde het tot helemaal op het einde van de tweede set totdat een van de twee toegaf. Bij 3-4 in het nadeel van Coppejans, moest de Belg enkele kleine foutjes cash betalen. Het eerste breakpunt kon hij nog redden, maar het tweede was er te veel aan: 3-5. Even later zette Kokkinakis de laatste stap richting overwinning met enkele goede opslagen. Het eerste matchpunt was meteen raak: 3-6, een overwinning waar hij duidelijk blij mee was:

“Kokkinakis is door naar de kwartfinales. 6-3 6-3 tegen Kimmer Coppejans. Zijn reactie na zijn overwinning:
Het is mijn eerste Challenger in een tijdje en ik wist dat het een belangrijke match voor mij was als ik rechtstreeks op de hoofdtabel van Wimbledon zou willen staan. Kim (sic!) is een hele goede speler en dus ben ik blij dat ik doorstoot.”

Coppejans heeft nu nog enkele dagen om te recupereren voor de kwalificaties van Roland Garros, waarin hij een van de topreekshoofden zal zijn.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws