Home » Geen categorie » Koninklijke Belgische Tennis Bond duidt nieuwe Fed Cup-kapitein aan

Koninklijke Belgische Tennis Bond duidt nieuwe Fed Cup-kapitein aan

Koninklijke Belgische Tennis Bond duidt nieuwe Fed Cup-kapitein aan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Koninklijke Belgische Tennis Bond heeft Dominique Monami aangeduid als nieuwe Fed Cup-kapitein. Monami volgt zo Ann Devries op, wiens positie onzeker was geworden na het stopzetten van de samenwerking met Tennis Vlaanderen.

Ann Devries - © Fotoplaza | Christophe Moons
Ann Devries – © Fotoplaza | Christophe Moons

Begin september zetten Ann Devries en Tennis Vlaanderen hun samenwerking stop nadat de functie van Sportief Directeur kort na Devries’ aanstelling opgedoekt werd. Sindsdien was het onduidelijk of ze wel nog aan kon en zou blijven als kapitein van het Fed Cup-team. Woensdag raakte bekend dat dat niet zo was. Devries bekleedde sinds 2012 de functie als aanvoerder van het Belgische team.

De Koninklijke Belgische Tennis Bond (KBTB) heeft daarop Dominique Monami aangeduid als nieuwe kapitein. In een persbericht verklaart de KBTB haar beslissing door op de rijkgevulde carrière van Monami te wijzen: een negende plaats op de WTA-rankings in het enkelspel (oktober 1998), 4 WTA-titels, een bronzen medaille in het dubbelspel op de Olympische Spelen in Sydney (2000, samen met Els Callens) en ervaring als speelster in het Fed Cup-team in de periode 1991 – 2000. Ook het feit dat ze na haar sportieve carrière in de tenniswereld bleef plakken als o.a. toernooidirectrice van de Ethias Trophy (sinds 2007) en de Brussels Open (2011 – 2013), als interimcoach van Ysaline Bonaventure (WTA-220; begin 2016) en als mental coach, zijn positieve punten op haar CV.

Monami kijkt er alvast naar uit om aan het roer te staan van de Fed Cup-ploeg: “Ik ben erg fier om Fed Cup-kapitein te mogen zijn. We hebben een top team met erg sterke speelsters die in staat zijn ‘s werelds beste tennissters van antwoord te dienen.” Monami start dan ook met ambitie en wil de Belgische meisjes voor het eerst sinds 2012 terug naar de Wereldgroep loodsen. Die taak start op 11 en 12 februari wanneer België het in Wereldgroep II opneemt in en tegen Roemenië. Bij winst volgt een barrageduel voor promotie naar de Wereldgroep.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws