Home » Geen categorie » Konjuh wipt na Flipkens ook Wickmayer in Auckland

Konjuh wipt na Flipkens ook Wickmayer in Auckland

Konjuh wipt na Flipkens ook Wickmayer in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-64) en Yanina Wickmayer (WTA-58) zijn uitgeschakeld op de ASB Classic in Auckland ($ 250 000). De Kroatische Ana Konjuh (WTA-47) versloeg Flipkens in de eerste ronde en stuurde later ook Wickmayer naar huis.

De ASB Classic in Auckland wordt geteisterd door de regen. Flipkens zag dinsdag haar partij bij 4-6 en 5-2 onderbroken worden, en speelde woensdag verder. Onze landgenote sleepte nog de tweede set met 6-3 in de wacht, maar de derde set ging met 3-6 naar het achtste reekshoofd.

Wat later was de Kroatische ook te sterk voor Wickmayer. Van enige vermoeidheid was er geen sprake bij Konjuh, die onze landgenote in 57 minuten met 6-1 en 6-2 naar huis stuurde.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Samen met Jelena Ostapenko (WTA D-103) wist Flipkens (WTA D-87) nog wel voor een stunt te zorgen in het dubbelspel. Ze versloegden tweede reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-12) en Yung-Jan Chan (WTA D-12) met 7-5 3-6 en 10-5. Hun tegenstandsters in de kwartfinale zijn nog niet bekend.

Wickmayer (WTA D-134) kon ook geen revanche nemen in het dubbelspel. Ze verloor samen met Anastasia Pavlyuchenkova (WTA D-101) met 6-7(5) en 3-6 van Het Nederlands-Zweedse duo Kiki Bertens (WTA D-37) en Johanna Larsson (WTA D-26), die als derde geplaatst waren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws