Home » Geen categorie » Konta wint de titel in Miami

Konta wint de titel in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Britse Johanna Konta (WTA-11) heeft de titel binnen gehaald op de Miami Open (Verenigde Staten, $ 7 669 423). Ze versloeg Caroline Wozniacki (WTA-14) in twee sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Konta, die nog steeds gecoacht wordt door de Belg Wim Fissette, heeft er een sterk toernooi opzitten. In de halve finale versloeg ze de Amerikaanse Venus Williams (WTA-12) die eerder knap Angelique Kerber (WTA-1) wist te verschalken. De Britse moest het opnemen tegen ex-nummer één Wozniacki die al voor de derde keer dit jaar de finale van een WTA-toernooi wist te halen. De Deense kon dit jaar echter nog geen toernooi winnen.

In de openingsset van de finale gingen de breaks heen en weer. Het was Konta die het hoofd op tijd koel wist te houden en kon de set binnen halen met 6-4. In de tweede manche kon de Britse haar opslagspelletjes vlotter winnen en legde zo de druk bij de Deense. Wozniacki kreeg heel wat breakpunten tegen en moest tot drie keer toe haar opslag inleveren. Na 1u35 stond de 6-4 en 6-3 eindstand vast. Het is de tweede eindzege voor Konta in 2017. Ze was eerder dit jaar al de sterkste in Sydney.

 

koen

koen

MEER NIEUWS