Home » Nieuws » Korda kijkt uit naar duel met zijn idool: “Ik heb mijn kat zelfs Rafa genoemd”

Korda kijkt uit naar duel met zijn idool: “Ik heb mijn kat zelfs Rafa genoemd”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De 20-jarige Sebastian Korda (ATP-213) beleeft op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) zijn grote doorbraak. Zondag mag hij het opnemen tegen zijn grote idool Rafael Nadal (ATP-2).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Sebastian Korda is de zoon van Petr Korda, die in 1998 de Australian Open won en de tweede plaats op de wereldranglijst bereikte. Ook zijn moeder, Regina Rajchtrova, stond in de top dertig van het vrouwentennis. Sebastian won in 2018 de Australian Open bij de junioren, en timmert sindsdien aan zijn weg naar de top. Zussen Jessica en Nelly zijn professionele golfspeelsters.

“Het grootste doel in mijn leven is om twee Grand Slams te winnen, dan heb ik er ééntje meer gewonnen dan mijn vader. Ik ben erg blij dat mijn beide ouders me zo hard steunen”, vertelde Korda aan de pers.

Stunt tegen Isner

In de tweede ronde van Roland Garros zorgde kwalificatiespeler Korda voor een stunt door opslagkanon John Isner (ATP-23) met 6-4, 6-4, 2-6 en 6-4 te verslaan. Hij wedde vooraf met zijn coach en fysio dat hij zou winnen, en als tegenprestatie moeten ze nu in Praag de Moldau overzwemmen aan de Karelsbrug.

Groot idool Nadal

In de derde ronde had de jonge Amerikaan weinig moeite met de Spanjaard Pedro Martinez (ATP-105), hij haalde het makkelijk met 6-4, 6-3 en 6-1. Zondag volgt een duel met Nadal. “Rafa is mijn grote idool, hij is de reden waarom ik tennis speel. Hij geeft nooit op, en ik probeer op de court te zijn zoals hem. Ik heb zelfs mijn kat Rafa genoemd, dat zegt veel over hoe ik naar hem opkijk”, zei Korda.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS