Home » ATP » Korda stuurt vierde reekshoofd Khachanov huiswaarts op European Open

Korda stuurt vierde reekshoofd Khachanov huiswaarts op European Open

Korda stuurt vierde reekshoofd Khachanov huiswaarts op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sebastian Korda (ATP-36) heeft gestunt tegen vierde reekshoofd Karen Khachanov (ATP-18) op de European Open (Antwerpen, ATP 250). De 22-jarige Amerikaan won in twee spannende sets en staat hierdoor in de kwartfinale.

Vierde reekshoofd Khachanov en de 22-jarige Amerikaan Korda speelden voor de derde keer tegen elkaar op de European Open. In hun onderlinge duels stond het 1-1.

Korda tankte vorige week vertrouwen met een finaleplaats in Gijon. De jonge Amerikaan klopte in de eerste ronde in Antwerpen zijn landgenoot Marcos Giron (ATP-60), terwijl Khachanov als vierde reekshoofd rechtstreeks naar de tweede ronde ging.

In een spannende eerste set profiteerde Khachanov bij 2-1 van een minder opslagspel van Korda en brak hij op love. De jonge Amerikaan gaf zich echter niet gewonnen en ging meteen daarna op zijn beurt ook op love door Khachanovs opslag. Bij 5-5 verzilverde Korda opnieuw een breakbal en vervolgens greep hij de set met 7-5.

Na een slecht opslagspel van Khachanov kwam Korda in de tweede set op een break voorsprong maar de halve finalist van de US Open keerde meteen daarna met een break terug. Een tiebreak bracht de beslissing in de tweede set.

(lees verder onder de tweet)

In een bloedstollende tiebreak kwam Khachanov op een 6-3-voorsprong maar Korda redde op sublieme wijze setballen. De Amerikaan ging door op zijn elan en greep de tiebreak met 11-9. In de kwartfinale volgt voor hem een duel met achtste reekshoofd Yoshihito Nishioka (ATP-39) uit Japan.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws