Home » ATP » Korda wint slijtageslag tegen Thiem en strijdt om titel op European Open

Korda wint slijtageslag tegen Thiem en strijdt om titel op European Open

Sebastien Korda (ATP-36) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij klopte de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-132) in drie sets.

In de eerste halve finale van de dag stonden de 29-jarige Thiem en de 22-jarige Korda voor het eerst tegenover elkaar. Beide spelers serveerden sterk in een erg gelijkopgaande eerste set. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin kwam Korda op een 4-2 voorsprong, maar Thiem scoorde 5 punten op rij en greep de 6-7 (4) setwinst.

(lees verder onder de tweets)

Thiem had wat last van decompressie bij de start van de tweede set en werd op love gebroken. De Oostenrijker brak onmiddellijk terug maar moest vervolgens opnieuw zijn service prijsgeven. Korda ging steeds sterker spelen, terwijl Thiem bleef sukkelen met zijn opslag. De Amerikaan haalde verwoestend uit en pakte de set met 6-3.

(lees verder onder de tweet)

In de derde set kregen we opnieuw een intens gevecht tussen beide spelers. In het belangrijke zevende game versierde Thiem twee breakpunten, een bal van Korda week af op het net en de Oostenrijker ging met 4-3 aan de leiding. De jonge Amerikaan bleef echter strijden voor elk punt en hing de bordjes opnieuw gelijk. In de tiebreak was Korda duidelijk de betere, hij trok met 7-6 (4) aan het langst eind. De wedstrijd duurde 2 uur en 43 minuten.

Voor Korda is het zijn tweede finale op rij, vorige week stond hij in de finale in Gijon (Spanje, ATP 250) waar hij verloor van Andrey Rublev (ATP-8). “Het was een intens gevecht vandaag, ik ben erg blij met mijn overwinning. Het is mijn tweede finale op rij, hopelijk kan ik deze keer de titel pakken”, zei Korda na afloop.