Home » ATP » Krawietz en Mies pakken dubbelkroon in Antwerpen

Krawietz en Mies pakken dubbelkroon in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het einde van de European Open (Antwerpen, ATP 250) komt gevaarlijk dichterbij. Rond 14u ging de finale van het dubbelspel van start. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De hiërarchie bleef netjes behouden in het dubbeltornooi op Antwerpse bodem. In de finale treffen we eerste reekshoofden Kevin Krawietz (ATP D-13) en Andreas Mies (ATP D-16), die eerder Ruben Bemelmans (ATP D-206) en Kimmer Coppejans (ATP D-261) huiswaarts stuurden en aan de andere kant hun directe concurrenten, tweede reekshoofden Rajeev Ram (ATP D-14) en Joe Salisbury (ATP D-28).

In de eerste set waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. De vier heren serveerden goed, sloegen knappe passings en werkten knap af aan het net. Een tiebreak was dan ook onvermijdelijk. Hierin nam het Duitse duo al snel het voortouw. Een 3-1 voorsprong gaven ze niet meer af, met 7-6(2) trokken Krawietz en Mies het laken naar zich toe.

De veer leek gebroken bij het Amerikaans-Britse paar, Rajeev en Salisbury, al moet gezegd dat Krawietz en Mies wel zeer degelijk stonden te spelen. De tweede manche stond bol van de prachtige winners en smashes die metershoog in het publiek belandden. Elke iets te zwakke bal werd door beide partijen genadeloos afgeslacht.

Rajeev en Salisbury kwamen een vroege break echter niet meer te boven. Ze boden knap weerwerk, maar hun tactische afspraken mochten niet baten. Met een ace serveerde Mies zich naar zijn derde titel dit jaar. Eerder won hij aan de zijde van Krawietz ook in New York én op Roland Garros.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS