Home » Davis Cup » Kroatië verschalkt Italië in eigen huis en is eerste halve finalist op Davis Cup Finals

Kroatië verschalkt Italië in eigen huis en is eerste halve finalist op Davis Cup Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kroatië heeft zich als eerste land geplaatst voor de halve finale op de Davis Cup Finals. Het team won verrassend van Italië.

In de eerste kwartfinale van de Davis Cup Finals speelde Italië in Turijn een thuispartij tegen Kroatië. Het Italiaanse team startte met hoger gerangschikte enkelspelers duidelijk als favoriet.

De 26-jarige Lorenzo Sonego (ATP-27) liet zich echter verrassen tegen Borna Gojo (ATP-279) die meer dan tweehonderd plaatsen lager op de ranking staat. In een spannende driesetter haalde Gojo het met 7-6, 2-6 en 6-2.

(lees verder onder de tweet)

In de tweede partij zette Jannik Sinner (ATP-10) orde op zaken tegen de ervaren Marin Cilic (ATP-30). Sinner verloor de eerste set met 6-3 maar keerde terug met 7-6 en 6-3.

(lees verder onder de tweet)

Het topduo Nikola Mektic (ATP D-2) en Mate Pavic (ATP D-1) bezorgden Kroatië het beslissende punt. Mektic en Pavic klopten gelegenheidsteam Sinner (ATP D-130) en Fabio Fognini (ATP D-107) met 6-3 en 6-4. Kroatië treft in de halve finale Kazachstan of Servië. Het is de vijfde halve finale in de Davis Cup voor Kroatië. Het team won in 2005 en 2018 de Davis Cup.

Letterlijk wedden dat Djokovic met Servië de Davis Cup wint? Bekijk de beste tips op Sportbookies.nl!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS