Home » Davis Cup » Kroatië wijzigt Davis Cup-team, Cilic opent finale tegen Argentinië

Kroatië wijzigt Davis Cup-team, Cilic opent finale tegen Argentinië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vrijdag gaat de Davis Cup-finale tussen Kroatië en Argentinië van start in Zagreb. Borna Coric (ATP-48) moest in extremis verstek geven voor de partij, Marin Cilic (ATP-6) opent de finale tegen de Argentijn Federico Delbonis (ATP-41).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coric ondering een operatie aan de knie, en blijkt nu onvoldoende hersteld te zijn. In het enkelspel opent Cilic de debatten tegen Delbonis, de 37-jarige Ivo Karlovic (ATP-20) speelt de tweede wedstrijd tegen de Argentijnse nummer één Juan Martin del Potro (ATP-38).

In de Kroatische selectie wordt Coric vervangen door Franko Skugor (ATP D-108), die in het dubbelspel in actie komt aan de zijde van Ivan Dodig (ATP D-13). Zij spelen op zaterdag tegen Leonardo Mayer (ATP D-122) en Guido Pella (ATP D-211). Zondag staan de resterende enkelwedstrijden op het programma.

Argentinië wipte titelverdediger Groot-Brittannië in de halve finale, Kroatië was te sterk voor Frankrijk. De Kroaten wonnen de trofee al één keer in 2005, de Argentijnen speelden al vier keer de finale, maar wonnen nog nooit.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS