Home » Geen categorie » Kuznetsova en Bacsinszky onthoofden Miami Open

Kuznetsova en Bacsinszky onthoofden Miami Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Svetlana Kuznetsova (WTA-19) en Timea Bacsinszky (WTA-20) hebben op de Miami Open (Premier, $ 6 844 139) voor serieuze stunts gezorgd door respectievelijk Serena Williams (WTA-1) en Agnieszka Radwanska (WTA-2) uit het toernooi te knikkeren.

Op de Maimi Open, een van de grootste afspraken van het jaar na de Grand Slams, droomden ze al van een beklijvende halve finale tussen eeuwig nummer 1 Williams en nieuwbakken nummer 2 Radwanska. Die droom werd maandag bruut aan dingelen geslagen toen zowel Williams als Radwanska verplicht werden hun koffers te pakken.

Het begon bij Radwanska. Met de Zwitserse Bacsinszky had ze nog een serieus appeltje te schillen nadat zij haar vorig jaar in de Fed Cup vernederde met een dubbele 1-6. En dus begon Radwanska met een missie aan de partij, iets wat zich in een mum van tijd vertaalde in een 6-2 op het scorebord. Bacsinszky liet zich echter niet zomaar naar de slachtbank brengen en krabbelde terug overeind. In een set waarin de breaks elkaar in een razend tempo opvolgden, wist Bacsinszky uiteindelijk het voordeel te vinden: 4-6. Dat was alles wat ze nodig had om zichzelf helemaal te lanceren. In de derde set gunde ze Radwanska geen kans meer en met twee breaks zette ze de upset op haar palmares. Exit Radwanska.

Timea Bacsinszky - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Timea Bacsinszky – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Ook Williams wist haar eerste set nog te winnen. Hoewel ze niet haar gebruikelijke zelve was, sleurde ze via een tiebreak toch de eerste set uit de brand: 7-6 (3). Kuznetsova voelde echter dat er wat mogelijk was en liet in de tweede set niet af. Williams’ opslag begon nog wat tegen te pruttelen en plots kreeg Kuznetsova de ene kans na de andere. Williams kon in de rest van de partij nog maar twee keer haar eigen opslagspelletje binnenhalen en moest noodgedwongen toezien hoe Kuznetsova naar de finish fietste: 1-6 en 2-6. Exit Williams.

En zo ziet de Miami Open zowel haar nummer 1 als nummer 2 van de wereld vroegtijdig vertrekken. Het gewicht van de bovenste tabbelhelft komt nu op de schouders van Simona Halep (WTA-5) te liggen. In haar vierde ronde rekende de hoogst gerangschikte overblijver van die helft in twee sets af met Heather Watson (WTA-69). Watson verschalkte in de derde ronde nog Yanina Wickmayer (WTA-47).

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS