Home » Geen categorie » Kuznetsova en Vesnina zorgen voor Russische vrouwenfinale op Indian Wells

Kuznetsova en Vesnina zorgen voor Russische vrouwenfinale op Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Svetlana Kuznetsova (WTA-8) en Elena Vesnina (WTA-15) hebben zich afgelopen nacht beiden geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, Premier). Zo krijgen we de eerste all Russian finale sinds 2006.

Kuznetsova had het met Karolina Pliskova (WTA-3) wel allesbehalve onder de markt. De Russische had bijna twee uur én twee tiebreaks nodig om zich van haar opponente te ontdoen: 7-6 (5) en 7-6 (2).

“Ik voel me geweldig”, liet Kuzzie na afloop van de wedstrijd optekenen. “Ik heb voor elke bal gevochten en heb alles gegeven wat ik in me had. Hiervoor doe ik het.”

Vesnina domineert

Vesnina kende op haar beurt heel wat minder moeilijkheden met Kristina Mladenovic (WTA-26) uit Frankrijk. Na net iets meer dan één uur en twintig minuten plaatste de Russische zich met dominant tennis en 6-3 en 6-4 voor de grootste finale uit haar carrière tot dusver. “Dit was een erg belangrijke wedstrijd voor mij en ik ben super tevreden dat ik nu in de finale sta van zo’n groot evenement”, reageerde ze na de wedstrijd.

Het is de eerste keer sinds 2006 dat twee Russische vrouwen in de finale staan van Indian Wells. Toen won Maria Sharapova met 6-1 en 6-2 van haar landgenote Elena Dementieva.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS