Home » Grand Slam » Roland Garros » Kvitova door het oog van de naald op Roland Garros

Kvitova door het oog van de naald op Roland Garros

Kvitova door het oog van de naald op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het was al bijna zover of één van de kanshebbers op de titel bij de vrouwen moest inpakken na de eerste ronde. Petra Kvitova (WTA-8) moest drie sets zwoegen tegen het nummer 89 van de wereld. 

Kvitova, één van de favorieten voor de titel, nam het in de eerste ronde op tegen Verónica Cepede Royg (WTA-89) uit Paraguay. Vorig jaar haalde de Paraguayaanse met de vierde ronde op Roland Garros haar beste resultaat op een Grand Slam. De Tsjechische nam het voor het eerst in haar carrière op tegen Royg.

De 28-jarige Kvitova maakte bij wijlen een vermoeide indruk en maakte vooral in het begin van de wedstrijd veel onnodige fouten. Dankzij één break in de openingsset kon Royg zich op een voorsprong tennissen. Vooral de opslag van de Paraguayaanse was erg effectief.

Kvitova krikte haar niveau gevoelig omhoog en kon de foutenlast inperken. Ze won overtuigend de tweede set en de wedstrijd lag weer in evenwicht. In het zevende spelletje van de derde set werkte Royg nog één breakpunt weg, maar even later bij een 5-5 stand ging ze dan toch in de fout. Kvitova, die niet meer in gevaar kwam op haar eigen opslag, maakte de wedstrijd uit na 2 uur en 9 minuten met 3-6, 6-1 en 7-5.

koen

koen

Meer nieuws