Home » WTA » Kvitova en Halep: “We willen geen toernooien achter gesloten deuren”

Kvitova en Halep: “We willen geen toernooien achter gesloten deuren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Simona Halep en Petra Kvitova zijn niet te vinden voor het idee om toernooien achter gesloten deuren te organiseren. “De fans en de sfeer zijn te belangrijk voor de sport”, klinkt het bij de Tsjechische en Roemeense.

Door de coronacrisis liggen de tennistoernooien wereldwijd stil sinds begin maart. Al zeker tot 13 juli worden er geen toernooien meer georganiseerd. De organisatie van de US Open, die normaal start op 24 augustus, heeft wel al laten weten het toernooi mogelijk zonder publiek te laten doorgaan. Maar Kvitova en Halep zijn daar niet blij mee.

“Dit werkt volgens mij niet”, klinkt het bij Halep, die in haar carrière al twee grandslamtitels won. “De sfeer zou zo anders zijn. We spelen allemaal graag in de grote stadions omdat de fans zoveel passie hebben. Zonder hen is tennis een compleet andere sport.”

“Elke wedstrijd die we kunnen spelen in 2020, zal een bonus zijn. Veel spelers en speelsters maken zich op dit moment zorgen over een nieuwe datum van Roland Garros en eventuele overlappingen met andere toernooien. Maar ik zal al blij zijn als we dit jaar effectief nog een bal mogen slaan. Als we in september al mogen spelen, zullen we enorm blij zijn.”

Ook Petra Kvitova, tweevoudig winnares van Wimbledon, deelt de mening van haar Roemeense collega. “Het idee om te spelen zonder fans, ik hou er niet van. Ze zijn gewoonweg te belangrijk voor onze sport. Tennis is zeer individueel en dus zijn fans extra belangrijk. Mijn voorkeur gaat dan ook om te spelen met publiek, als dat mogelijk is natuurlijk.”

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER